Bingo-ordboken

När du spelar bingo på nätet så kommer du i kontakt med en del olika bingospecifika termer. Här föklarar vi alla de termer som förekommer i bingo-spelet.

Bingo!

Auto-Daub
Inställning som går att göra när du spalar bingo på nätet. Om du väljer detta alternativ så kryssar programmet automatiskt i dina nummer åt dig. Du kan bara luta dig tillbaka, chatta eller pyssla med något annat utan att riskera att missa dina bingonummer.

Basket Bingo
Basket Bingo kallas de bingospel där du istället för pengar vinner ett pris av något slag. Det är väldigt vanligt när du spelar bingo offline men förekommer ibland även i nätbingospel.

Bingo Board / Game board
Bingo Board eller Game board kan översättas som bingotavla. Med andra ord är det den tavla där alla uppropade nummer visas.

Bingo Hall
Är precis som det låter själva bingohallen, det vill säga platsen där bingospelet utförs. Detta kan jämföras med pokerns pokerrum.

Bingo Marker
Detta är markören som används för att kryssa i nummerrutorna. När du spelar på internet så utförs vanligtvis ikryssningarna per automatik. Annars gör man detta manuellt med muspekaren.

Caller
Caller är den person som ropar ut bingonummer. I Sverige kallas dessa personer ofta för bingovärd eller bingovärdinna.

Card / Bingo card
Bingo Card är det som vi på svenska kallar bingobricka. Det är på denna bricka som du som spelare noterar de uppropade numrena. Vanligtvis består de av 5 x 5 rutor.

Cashier
Den elektroniska “banken” på bingosajten där du spelar brukar kallas för cashier. Här kan man sätta in eller ta ut pengar och sköta alla transaktioner. Vanligtvis kan du utföra insättningar och uttag med till exempel kreditkort, banköverföring eller andra elektroniska tjänster för överföring av pengar.

Cash-In-Prize
Ett bingospel med cash-in-prize innebär att priset blir högre ju fler som deltar i spelet. En del av summan för köpta brickor betalas nämligen ut i en jackpott.

Chat / Chat Room
På bingosajterna finns vanligtvis ett tillhörande chattrum där du kan tala med de andra deltagarna. I dessa chattar är det vanligtvis mycket god stämmning och det förekommer ibland att bingovärden/värdinnan annordnar små sidotävlingar i dessa chattar. Chatten är en bra kanal för att fråga om hjälp ifall det är något du undrar över eller vill ha hjälp med.

Daub
Daub är det som vi i Sverige kallar för att “dutta”, det vill säga markera nummer på bingobrickan.

Face
Engelsk term för bingobricka. Se vidare under Card / Bingo card.

Free Space
Mittpunkten på brickan som ibland inte behöver markeras, och är då gratis.

Minimum Buy-in
Den minsta summan pengar som måste betalas för att köpa bingobrickor och vara berättigad att vinna priser.

On
En bingo-spelare sägas vara “on” då det bräns och han/hon endast saknar ett nummer från att få bingo.

Progressive Jackpot
En progressiv jackpott är en jackpott som växer hela tiden tills någon vinner och den betalas ut.

Wrap Up
Sista omgången i bingospelet brukar kallas för Wrap Up.

Har vi missat något bingobegrepp? Har du någon fråga om spelet bingo? Tveka inte att kontakta oss så ska vi försöka att hjälpa till så gott vi kan.

GD Star Rating
loading...

Lämna en kommentar